Sayfalar

26 Temmuz 2013 Cuma

Muzlu kek

Merhaba,

Daha önce de belirttiğim http://aynurunaynasi.blogspot.com/2013/06/limonlu-kek.html gibi tüm kekler için sabit bir ölçüm var ve kekin ek malzemesine göre bu ölçüde minik değişiklikler yaparım. 

Malzeme:

3 adet muz
2 su bardağından biraz fazla (yarım değil) un
2 ad yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Kabartma tozu
Vanilya

Yapılışı: Yumurtaları iyice çırpın, yoğurt, şeker, sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Güzelce ezdiğiniz muzları da ekleyin, hatta muzu 4 adet yapabilirsiniz. Unu ekleyin ve iyice karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu mikserin en düşük ayarında da çırptıktan sonra kek kalıbına dökün ve 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra  yaklaşık 2- 3 dakika keki fırında demlendirin ve kalıptan alın. Ben kalıba yapışmaması için azıcık un veya ince çekilmiş fındık-ceviz elimde ne varsa kalıbın altına serpiştiriyorum.  

Yeğenlerim beğeniyle yediler. Afiyet olsun.

Sevgiyle kalın... Gülümse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder