Sayfalar

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Tavuk but kızartması

Merhaba,

çok kolay, leziz ve acayip kurtarıcı bir tavuk yemeği tarifi vereceğim sizlere.

kişi başı 1 tavuk budu
kimyon
karabiber
az acı pul biber
kekik
domates salçası (az)
zeytinyağı (sızma)
tuz
yoğurt veya süt (az)
yenibahar
2-3 damla limon suyu

Tavuk hariç yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırın ve butlara iyice bulayın. En az 4 saat buzdolabında bekletin (bende en az 12 saat kalıyor). Tavada tavuk suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Her iki yüzünü de kızartmayı unutmayın. Hazırladığınız karışım azıcık sulu + tavuğun kendi saldığı suyla yavaş yavaş pişiyor ve kızarıyor. Makarna ve salata ile çocuklarınızın asla hayır diyemeyeceği bir menü hazırlamış oluyorsunuz.
Afiyet olsun.

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder