Sayfalar

30 Mayıs 2013 Perşembe

Neden savaşıyoruz ???

Merhaba,

Peygamberimiz bugün yaşasaydı ne düşünürdü müslüman alemi hakkında.
Doğduğu, büyüdüğü, ve gelin dediği toprakların hangi ülkenin emri altında olduğunu görseydi, memleketinin gayrimüslim dediği ülkelerle birlikte diğer müslümanlara bombalar yağdırdığını görseydi ne düşünürdü. 
Sizce müslümanlar peygamberimizin kemiklerini sızlatmıyor mu?
Mübarek üç  aylara girdik. Barış,  huzur, mutluluk dilekleriyle.
İnanıyorum ki o akşam tüm Müslümanların da temennisidir budur.
Sonra tvde izlediklerim geldi bir bir aklıma.
-          Allahu ekber diyerek kardeşe sıkılan kurşunlar,
-          Allahu ekber diyerek bir insanın kalbini çıkaran ve yiyen insan kılıklı yaratık,
-          Patlayan bombalar, ............
-          Müslüman ülkelerde kan gövdeyi götürüyor, ölen de öldüren de Müslüman, kazanan savaş taciri ülkeler.
-          Kaybedilen  insanlık,  kaybedilen güzellikten yana her şey,
-          3 ayları;  Ramazanı, Recebi, Şabanı hikaye
-          Dilimizde Müslümanlık, dilimizde Allah cc
-          5 vakit namazı kılıp, selamı verip,  öldürmeye, kardeş kanı dökmeye koşuyor Müslümanlar “allahu ekber” nidalarıyla.
-          Kulluk sadece Allah’adır. (bakın etrafınıza kulluk kime, neye? Allah (c.c.) birçok kullardan sonra kaçıncı sırada; kulluk paraya, kulluk otoriteye, kulluk gösterişe vb vb)

-          Benim dinim bu değil, allahu ekber diye bir kardeşin kalbini yiyen yaratıkların inandığı allahla,  benim Allah aynı mı?


Benim peygamberim Veda Hutbesi'nde;

-          … canlarınız, mallarınız, namusunuz mukaddestir diyor. Müslüman geçinen bunu sadece kendi canı, malı, namusu olarak mı anlıyor? (bakınız müslümanlara ve müslüman ülkelere gösteriş, şaşa, saatlik nikah peygamberimizin hangi buyruğunda var bunlar. Gayrimüslüm ülkelere bakın sonra hani şu cennete sokmadıklarımıza hangi ülkede fazla hırsızılık, yolsuzluk, aldatmaca...............)
-          …. birbirinizin boynunu vurmayınız. Vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın, olabilir ki …. daha iyi anlayan birisine ulaştırmış olur.  Daha nasıl anlatılır barış içinde yaşayın mesajı…  (kana doymuyoruz ben Sunniyim sen de benim gibi olmak zorundasın diye bombalar yağdırıyoruz kafalarına insanların..... Allah'ın yerine geçip karar veriyor Sunni müslümanlar tek doğru benim diye.........)
-          … muhakkak ki şeytan şu toprağınızda kendisine tapınmaktan tamamen ümidini kesmiştir. Sevgili peygamberimiz topraklarının bugün Hıristiyan bir ülkenin buyruğu altında olduğunu görse bin kere daha ölürdü herhalde..
-          müslüman müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir müslümana kardeşinin kanı da malı da helal olmaz. Ne kadar da net değil mi? Peygamberimizin vasiyetini hristiyanlar mı uyguluyor acaba diye düşünmeden edemiyorum. (Müslümanın müslümana yaptığını görmezken müslümanlara tek zulmü İsrail yapıyormuş gibi yansıtmak doğru mu?)
-          .. hepiniz Adem’in çocuklarısınız, … Arabın arap olmayana, arap olmayanın da arap üzerine üstünüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Bütün dünyaya siz kardeşsiniz ve eşitsiniz diyor kaç yüzyıl önce, kaç arpa boyu yol gitmişiz?
-          Haçlı seferi zihniyeti halen aktif uygulanıyor en kötüsü müslüman ve hıristiyan ülkelerin işbirliği ile diğer müslüman ülkelere haçlı akını devam ediyor. 
Canım acıyor.
Sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder