Sayfalar

29 Eylül 2015 Salı

Pancarlı (kırmızı) erişte

Slm,

eriştenin sosunu hazırlamak tamamen size kalmış, sade de olur istediğiniz her bi çeşit meyve-sebzeden de. Deneyin, güzel lezzetler yakalayabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kırmızı pancar (2 ad fazla geliyor)
2 su bardağı süt
1 diş sarımsak
5-6 yumurta köy yumurtası küçüktü, (orta boy 4-5 yeterli olur),
Tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı: Pancar+sarımsak+2 su bardağı sütü pıhtı kalmayacak şekilde rondodan geçirin,  diğer malzemeleri ekleyerek  katı pürüzsüz bir hamur hazırlayın.  Hamuru 10 dk dinlendirin ve kalınca yufkalar açın. Yufkayı keserken yapışmaması için teflon tavada kısık ateşte hafif kuruttuktan sonra kesiyorum, ancak çok kurutmamak gerekir aksi halde keserken kırılır. Kestiğiniz erişteleri bez veya sini üzerine serin kuruduktan sonra (ben 3-4 gün bekledim, ara sıra karıştırdım) bez torbalarda saklayın.







Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder