Sayfalar

21 Ocak 2014 Salı

Kıymalı erişte

Slm,

Daha önce evde yaptığım erişteyi sizlerle paylaşmıştım. http://aynurunaynasi.blogspot.com/2013/09/mor-havuclu-eriste-tarifi.html ve http://aynurunaynasi.blogspot.com/2013/09/havuclu-eriste-turuncu.html sizlerle paylaşmıştım.

http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1546367457167777984#editor/target=post;postID=8833345191540620237;onPublishedMenu=posts;onClosedMenu=posts;postNum=1;src=postname

Malzeme:

2 su bardağı erişte (mor ve turuncu karışık)
3,5  su bardağı su (su oranı erişteye göre değişiyor)
Tereyağ
Zeytinyağ (sızma)
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri (yaklaşık 1 su bardağı)

Kıymalı iç:

Soğan
Domates
Yeşil biber
Kıyma
Acı pul biber

Kıymalı için malzemelerini sırayla kavuruyoruz.
Erişteyi yukarıdaki ölçülerle hazırlayın. Aşağıda gördüğünüz gibi kıymalı harç ortaya gelecek şekilde hazırlayın ve üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpin. Yaklaşık 10 dakika (kaşar peyniri hafif kızaran dek) pişirdikten sonra tamamdır. Afiyet olsun
 Borcama alimünyum folyo serdim ama sonra pişman oldum ama iş işten geçti. Siz yapmayın. Toksik madde yayıyorlar.



Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder