Sayfalar

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Yumurtalı Patates



Selam,

kahvaltıda çok leziz bir tarif vereceğim size. Kızartma olması biraz can sıkıcı olabilir ama kızartma, dozunda yapıldığı takdirde bizim mutfak kültürümüzün bir parçası.
Çocuğunuz varsa mutlaka yapın, beğenileceğine garanti veriyorum.

Malzemeler:

Malzemelerin miktarına takılmayın siz istediğiniz oranda yapabilirsiniz veya farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. (elimde olsa kırmızı biber de ekleyecektim. Ayrıca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de eklenebilir)

Patates
havuç
soğan
maydanoz
zeytinyağ (sızma kullandım)
yumurta


Yapılışı: Patatesleri yumuşayana kadar kızartın, yumuşayınca ince doğradığınız soğanları ekleyin, ocaktan indirmeden yaklaşık 2 dakika önce de rendelediğiniz havuçları ekleyin ve tuzunu unutmayın, Üzerine yumurtayı (çırpmadan da ekleyebilirsiniz) ve ince kıydığınız maydanozları (benimkileri örnek almayınız, bayağı bi ince oldular :) ) ekleyin ve kapağını kapatın. Yumurta pişince sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kızartma tavası olarak, piyasada pilav tenceresi olarak satılan seramik kap kullanıyorum.
 Pilav mı? Onun için bakır tencerem var.
 Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder