Sayfalar

2 Ağustos 2013 Cuma

Mahlepli Zencefilli Poğaça

Selam,

size mahlepli, zencefilli poğaça tarifi vereceğim. İnternetten de araştırmadım böyle bir poğaça var mı? Yeğenlerim bende kaldı bir süre. Çocuklar sever bu tarz şeyleri, ani bir karar verdik hadi mutfağa geçelim, beş çayına hazırlanır gibi bişeyler yapalım. Bu poğaçada küçük büyük herkesin emeği var. Buzdolabındaki tüm baharatlar tek tel elden geçti, bu poğaçaya gider mi? bu poğaçaya gider mi diye ve ortaya bu tarif çıktı. Aslında poğaçanın adı "elinizde ne varsa, size nasıl uyarsa poğaça"  olmalıydı belik de... Elimde tek resim var, tadını çıkarırken unutmuşuz çekmeyi.

Malzemeler:

Un
Zencefil (1 tatlı kaşığı)
Mahlep (1 tatlı kaşığından azıcık fazla)
1/2 su bardağı Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
İnstant maya

İçi için:

Maydanoz
Peynir
Az zencefil
Çörekotu (ezdim)


Yapılışı: Yukarıdaki malzemeleri yoğurarak kulak memesi (hatta biraz daha yumuşak) yumuşaklığında bir hamur elde ettik. Yaklaşık 20 dakika sonra hamur kabardı. Kabaran hamuru açtık ve içine malzemeleri ekleyip yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş ekledik ve  pişirdik.  Güzel oldu denemenizi öneririm.  Sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder