Sayfalar

8 Nisan 2014 Salı

Fındıklı-tarçınlı kurabiye

Slm,

size nefis bir kurabiye tarifi vereceğim, benimle özdeşleşmiş bir kurabiye bu.  Sağlıklı olduğu söylenemez ama bu kurabiyemi beğenmeyen yok(pek iddialı oldu ama öyle). Kurabiye tarifini alan arkadaşlar aynı lezzeti yakalayamadıklarını söyleseler de birkaç kez denemenizi öneririm er ya da geç kendi el lezzetinizi yakalayacağınızı düşünüyorum.

Malzemeler:
1 paket margarın
3,5 su bardağı un (klasik su bardağı)
1,5-2 su bardağı kavrulmuş ve iri dövülmüş fındık(ikiye bölün yeterli)
4 yemek kaşığı pudra şekeri

üzerine:
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

unu eleyin pudra şekerini ekleyin ve margarinle birlikte güzelce yoğurun. Un ve margarini iyice yoğurun (istenen kıvamı alması için tahmini 10-15 dk yoğurun). Aşağıda görüldüğü gibi yumuşak bir hamur elde edeceksiniz, kavrulmuş fındığı (kavrulmuş olması önemli) ekleyin. Ceviz büyüklüğünden biraz iri parçalar koparın ve yassı şekilde yuvarlayın(resimlerde görüldüğü gibi yassı).  Toplar küçük olursa kurabiye kuru oluyor, iri olursa da güzel olmuyor (yukarıdaki hamurdan toplam 27-30 ad top yaptım). Cevizden biraz büyük (ölçüyü bulamadım) olması gerek. 180 derecede 27-30 dk pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri 3-5 dk bekledikten sonra iyice harmanladığınız pudra şekeri+tarçına bulayın. Afiyet olsun.
 İki harika resimle başlayayım dedim, gözünüz gönlümüz açılsın.






 Üstteki resim pişmemiş hali , alttaki ise fırından çıkmış (yani kızarmasın)







Sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder