Sayfalar

29 Nisan 2014 Salı

Mete'nin ödevini pek beğendim, paylaşmak istedim.

Slm,
Yaşına başına bakmadan bu güzel yazıyı yazan yeğenimin tespitlerini  paylaşmak istedim.

SINAV VE ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN İLİŞKİSİ
        Sınavın amacı kendini denemekten daha çok bir şeyler öğrenmektir. Kendini denemek istiyorsan adı üstünde deneme sınavı olursun. Ama hocalar sınavlarda sadece bir test veriyor ve bunu bizden çözmemizi istiyor.Ama testi yaparken bildiklerimizi yapıyor,bilemediklerimizi boş bırakıyoruz.Ve sonra hocalar normal bir şeymiş gibi notları okuyup derse geçiyor.Peki ya boşlar? Onlar ne olacak? Bunları hiç düşünmüyorlar ve öğrenciler de uğraşmak istemiyor.
        Sonra sınav tarihleri var. Hocalar sınav tarihlerini,neredeyse yarısı değiştiriyor.Ve bunu yüzünden öğrenciler,aralarında sınav tarihi tartışması yapıyorlar.Sonra hocaya gidip tekrar soruyor ve bu da hocaya zahmet veriyor.Çünkü yazılı tarihleri cep telefonun takviminde oluyor.Ders saati gelince de her şey unutuluyor ve derse devam ediliyor.Oysa sınav yarın ve bunu öğrenciler bilmiyorlar.Ertesi gün öğrenciler itiraz ediyor.Ama her şey geçmiştir.Sınav olur ve kötü not alınır.Başka bir açıdan bakarsak sınav yarına alınıyor.Ama yarın da başka bir dersin yazılısı var.Yaptığın ders çalışma programını da alt üst oluyor.Kafan da allak bullak oluyor.Bir yazılıdan iyi alırken,diğerinden kötü alıyor.Çünkü ikisinden birine çalışmak zorunda.Her ikisine de çalışırsa belki kafası almaz.Ama öğrencilerin de hatası yok değil.Hem sorumluluklarını bilmiyorlar,hem de derse tekrar edip gelmiyorlar.Tekrar etseler en azından birkaç soru yapabilirler.
         Bir başka  konu ise öğretmen-öğrenci ilişkisi. Bu durumun da karneye etkisi yok değil. Çünkü ne kadar çalışkan olursan ol,karnen iyi gelmez.Hoca sözlü notu,ders içi performansı hepsini düşürür ve bunun karneye etkisi ağır olur.
         
          Ama sen iyi kalpli olursan ve derslerine az da olsa çalışırsan hoca, dürüst olduğun için puan verir. Çünkü derslere katılır,hocanı dinlersin ve sınıfını rahatsız etmezsin.Bence hem çalışkan olup hem de dürüst olursan bu senin için daha iyi olur.Seçilmiş sınıflara gidersin.Önce sınıf,sonra okul sonra da Türkiye birincisi olursun.Hem ailen hem de kendi iyiliğin için iyi yerlere gidersin.Ben bu yolu seçerim.Ama daha çok yolum var.Bu yüzden şimdiden sıkı çalışmaya başlamam lazım.
     NOT:Bence güzel yazdım.Bunlar bana da ders olsun.
ÖĞRENCİNİN;
ADI:METE
SOYADI:YILMAZ
SINIFI:7-K
NUMARASI:954

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder