Sayfalar

30 Nisan 2014 Çarşamba

Pudingli bisküvi tatlısı

Slm,



Hafif mi hafif, lezzetli mi lezzetli bir sütlü tatlı.  Mutlaka denemenizi öneririm. Pudingi (veya muhallebi mi demeliyim) evde yapıyoruz, çok daha sağlıklı.  Sevgili Zeliha'da yedim ve beğendim. İzniyle yayınlıyorum.

Malzemeler:

1 lt süt
3 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı şeker (şekerli seviyorsanız 2,5 su bardağı)
1 yumurta sarısı
Pötibör bisküvi

Yapılışı: Nişastanın top top kalmaması için  soğuk sütle iyice karıştırın ve tamamen eriyince sütün tamamını ekleyin. Sonra diğer malzemeleri de ekleyerek muhallebiyi hazırlayın. Bisküvileri sütle ıslatarak borcama dizin ve muhallebiyi üzerine ekleyin ayrıca muz vb meyve de dilimleyerek ekleyebilirsiniz. Bu şekilde 3 veya 2 kat yaptıktan sonra üzerini ceviz vb süsleyerek buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın (veya en az 4 - 5 saat) Afiyet olsun



Sevgiyle kalın

1 yorum: