Sayfalar

4 Ekim 2013 Cuma

Tavada istavrit

Merhaba,


kış geliyor, havalar soğuyunca haftalık olmazsa olmaz menü balık.
Sizlerle yaptığım balık menülerini paylaşacağım. İstavritle başladım devamı ilerleyen günlerde.

Öncelikle küçük balıkları ayrı ayrı kızartmak bir işkence. Karadenizli olmayanlar "kapaklı hamsi tavasını" pek bilmezler, pratiktir, tüm tavaya dizdiğiniz balıkları tek hareketle çeviriveriyorsunuz. Bi ara hamsi tavasının resmini çekip harika aparatlar serime (pratik bilgiler) eklerim.

İstavriti balıkçınız temizlese de, balığın altındaki sert dikeni (kılçık) koparmazlar ve yerken size sorun olabilir. O sert kılçığı ayrıca çıkarmanızı öneririm. Özellikle çocukları olanlar dikkat...


 İstavriti  ilk dizerken sızma zeytinyağı çevirdikten sonra tereyağ kullanıyorum.

 Cinsi ne olursa olsun balığın yanında roka salatasına bayılırım. Az domates, biraz nane ve azıcık sarmsakla da harmanlamışsanız offfffffff değmeyin keyfime(limon vs unutmayın).
 Yiyip içtikten sonra tablo değişiyor tabi. Ah o koku yok mu?
Hava çok soğuk değilse balkonda yemeyi tercih ediyorum.
Afiyet olsun
Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder