Sayfalar

25 Mart 2014 Salı

Püre yatağında tavuk sote


Bu tarifin adı farklı çağrışımlar getiriyor aklıma. Sanki oltamı almışım da balık avlıyorum gibi. Denemenizi şiddetle öneriyorum Meryem’den. Pratik ev yemekleri sitesinden yapmış. Tek kişilik kaselerde yapmıştı ve sunumuda çok şıktı, tadı da enfesti. Tarifi de kendisi yazdı ben paylaşıyorum. Tsk
 
Malzemeler:

500 gr. but veya göğüs kuşbaşı tavuk
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 silme yemek kaşığı domates veya biber salçası
sıvıyağ
pulbiber, karabiber, köri, az kekik, tuz.

Püresi için:
3 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı süt
1 silme çay kaşığı karabiber ve tuz.

Üzerine: kaşar rendesi

Yapılışı: Patatesleri haşla, tereyağı ve süt ile iyice ez, karabiber ve tuz ekle minik güveç kaplara paylaştır.
Tavuk sote için, tavuk etlerini sıvıyağı kızdırdığın tavada sotele, ince doğranmış soğanı ilave ederek karıştır, rengi dönünce dilimlenmiş kırmızı biber ve sarımsakları da ekle birkaç dk daha kavur. Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave et. Patateslerin üzerine paylaştır, kaşar rendesi serp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişir.




Afiyet olsun sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder