Sayfalar

11 Kasım 2013 Pazartesi

Bayat Ekmek Tatlısı (Sultan'dan)

Merhaba,

Harika bir tatlı tarifi vereceğim size. Uzuuun zamandır resimleri elimde ama arkadaşımdan tarifini alıp yayınlayamadım.
Bayatlayan ekmeklerinizi sakın ha çöpe atmayın. Büyüklerimizden duyardık evin bereketini çöpe atmayın, evinizin bereketi kaçar derlerdi.
Daha önce de size bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz bir tarif vermiştim. http://aynurunaynasi.blogspot.com/2013/09/bayat-ekmek-pizzas-kahvaltlk.html
Bu da ikinci tarif. Mutlaka deneyin, çok güzel lezzet ortaya çıkıyor.

Pandispanya malzemesi:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı bayat ekmek incecik çekilmiş (veya galeta unu)
kabartma tozu 1 paket
vanilya

yumurta, sıvıyağ  ve şekeri köpürene dek iyice çırpın. Daha sonra yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırarak tekrar çırpın ve 180 derecede pişirin.

Şerbet:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
5 dakika kaynatın.
Şerbet ve pandispanya arasında ters orantı var, biri sıcak diğeri soğuk olacak.

Üzerine:

Şerbetini iyice çekip soğuyunca üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

a) Bol Hindistan cevizi ile üzerini kaplayın ve ince çekilmiş fındık/ceviz ekleyin
b) Çikolatalı sos dökebilirsiniz üzerine fındık,fıstık,ceviz vb.
c) Arkadaşımın yaptığı gibi kremalı yapabilirsiniz. Bunun için;

1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
bu ölçüler orijinal tarifte var siz şeker oranını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.

kremayı soğuduktan sonra pandispanyanın üzerine dökün, kremanın üzerine ise krem şantiyi ekleyin ve fındık/fıstık/ceviz (ince çekilmiş) ekleyin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Şeker oranını artırıp azaltabilirsiniz veya farklı bir sos da deneyebilirsiniz.




Afiyet olsun Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder