Sayfalar

19 Temmuz 2017 Çarşamba

Fırında Etli Bezelye

Slm,

arşivimde kayıtlı olup paylaşamadığım tariflerden biri daha. Ölçüleri not almamışım.

Bezelye
Kırmızı veya beyaz et
Orta boy 1 patates
Orta boy 1 havuç
1 orta boy soğan
2-3 dilim sarımsak
Tuz
Zeytinyağ
üzerine kaşar peyniri (1,5-2 su bardağı) ve beşamel sos
Beşamel sos:
2 dolu yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
Muskat (çok az)
Un ve tereyağı kokusu çıkana dek kavurun, yavaş yavaş sütü ekleyin, tuz ve karabiberi ve muskatı ekleyerek kaynayana dek karıştırın. Muskat beşamel sosa çok yakışıyor ama çok az eklemek gerek, keskin çünkü.

Yapılışı: Önce eti hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz (kavuruyoruz demek daha doğru). Eti pişirdikten sonra soğanı doğrayıp soteliyoruz, üzerine listedeki tüm malzemeleri sırasıyla havuç, patates, bezelye ve diğer malzemeleri de ekliyor ve yüzüne çıkacak kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz. Yemeğimiz pişdikten sonra hazırladığımız besamel sosu üzerini kaplayacak şekilde döküp beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip üzeri kızarana dek fırınlıyoruz. Afiyet olsun

Not: Bezelye karışımını fırın kabında kalın olunca lezziz  olsada tabakta dağılıyor ve güzel görünmüyor, görsel + leziz olması için biraz daha ince yayın fırın kabına.

Üzerine beşamel sos + kaşar peyniri (1,5-2 su bardağı)
Beşamel sos için: unu kokusu çıkana kadar kavurun, tereyağı 3-4 dakika kavuran tereyağı ekledikten sonra yavaş yavaş yumurta sarısı ile iyice karıştırdığınız sütü ekleyin. Afiyet olsun








Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder