Sayfalar

25 Ekim 2016 Salı

Domates soslu acı biber

Slm,

fazla acı cin biber vardı bitiremeyince internetten tarif üzerine yaptım ve pek beğendim.  Acı biberi seviyorsanız mutlaka deneyin.  Bu tarif internette acı biber turşusu olarak da geçiyor.

Malzemeler:
Küçük (cin) acı biber  (tahmini 2 su bardağı)
Domates (2-3  orta boy)
Sirke (1/2 su bardağı)
Zeytinyağı (1/2 su bardağı)
Tuz
Maydanoz (isteğe bağlı)
Sarımsak (5-6 diş)
1 çay kaşığından az şeker

Yapılışı: Domatesleri rendeleyin, maydanozları doğrayın, sarımsakları temizleyin, biberlern saplarını kesip temizleyin ve tüm malzemeyi karıştırın, cam kavanoza doldurun (kavanozu ağzına kadar doldurmayın biraz boşluk kalsın)  üzerine tekrar azıcık zeytinyağ döküp kapağını kapatın. Taşma ihtimaline karşı kavanozun altına bir kap yerleştirin, ben yaklaşık 2  hafta sonra yemeye başladım ama tahminim daha kısa sürede de açıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun



Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder