Sayfalar

23 Haziran 2015 Salı

Tiramisu 1

Çok hafif çok leziz ayrıca yapması da bi o kadar kolay bir tarif.  Mutlaka deneyin, büyük-küçük herkesin beğeneceğini düşünüyorum. Hatta tiramisu sevmeyenler bu tarifi yapsın fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum.

Taşın üzerine oturmuşsunuz ve çay-kahvenizi yudumlarken tiramisu keyfinize bu manzaranın eşlik ettiğini düşünün...... siz yine de düşünün..





Malzemeler:

1 pandispanya (hazır)

Pandispanyanın üzeri için:

1 su bardağı + 1 su bardağından 1cm fazla süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
soğuk olacak

Muhallebi:

3 fincan un
3 fincan şeker
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 paket labne

üzerine kakao

Muhallebinin yapılışı:  Fincanınız büyükse ölçünüz 2 fincan olsun. Labne hariç tüm karışımı pişir ve altını kapattıktan sonra iyice çırp, tomurcuk kalmasın(gerekirse mikser kullan). Muhallebinin altını kapattıktan sonra labneyi ekle ve tekrar iyice karıştır . Kekin üzerine sürmeden önce muhallebi ılık olacak.
Yapılışı: Pandispanyanın tabanını süt+şeker+nescafe karışımının yarısı ile ıslatın üzerine muhallebiyi yayın. 2.pandispanyayı üzerine yerleştirin ve kalan muhallebiyi üzerine yayın. Muhallebinin üzerine kakao eleyin. Bu şekilde 2 kat pandispanya, 2 kat muhallebiden oluşan tiramisunuz hazır olacak. Buzdolabında 1 gün bekletirseniz daha leziz olur. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder