Sayfalar

10 Nisan 2015 Cuma

Sebzeli Bulgur Pilavı

Slm,

Aslında pilav değil de bulgurlu sebze yemeği mi deseydim bilemedim. Besin değeri çok yüksek ve oldukça da lezzetli. Türkiye'de hamile annelere ilk üç ay folik asit başlanıyor, ABD'de ise doktorların ilk üç ay bulgur ağırlıklı beslenin önerisi yaptıklarını ve folik asit başlanmadığını biliyor muydunuz? Bu tarifi mutlaka yapın derim, yanına ayran veya şalgam suyunu unutmayın.

Malzemeler:

Ölçü göz kararıdır. Aşağıdaki malzemelerin tamamı olacak diye bir kaide yok elinizde bulguru lezzetlendirecek ne varsa ekleyebilirsiniz.

1  su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı bezelye (isteğe göre)
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1/2 su bardağı haşlanmış ama hafif diri yeşil mercimek (ince ince doğrayın)
1 su bardağından az haşlanmış ama hafif diri nohut
1 kaseden fazla yeşil biber, sıvıyağ
kuru nane, tuz, az şeker, acı biber
Et suyu veya normal su
Üzeri için taze nane

Yapılışı: Soğanları sıvı yağla karamelize edin, havuç, patates, sarımsak ekleyin ardından salça, bezelye, .... tüm malzemeleri sırayla ekleyin bulguru ekledikten sonra 1 dk civarı harmanladıktan sonra baharatlarını ekleyin ve su veya et suyunu ilave edin (sebze yoğunlukta olduğu için fazla su eklemeyin, su üzerine çıksın yeterli). Ocağın altını kısın ve pişdikten sonra karıştırın ve süre dinlendirin. Servis yaparken üzerine taze nane serpin. Afiyet olsun

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder