Sayfalar

7 Nisan 2015 Salı

Ispanaklı-Kıymalı Börek

Slm,

uzuuuuuuuuu...un bir aradan sonra kendi yaptığım leziz bir börek tarifi paylaşayım ki durumu da kurtarayım.

Malzemeler:

3 ad yufka
350-400 gr civarı kıyma (orta yağlı)
1/2 kg ıspanak
Sogan
arzuya göre acı pul biber
kimyon
karabiber
sıvıyağ

Yufka için:
1 su bardağı yoğurt (ölçü göz kararıdır)
1/2 çay bardağından az sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)

Yapılışı:
İç harcı hazırlama: Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun ve az sıvıyağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar diriliğini kaybettikten sonra yıkayıp irice doğradığınız ıspanakları ekleyin, baharatları ekleyin ve 1 dk sonra altını kapatın.
Yufkaları ikiye bölün. yoğurt ve sıvıyağ+yumurtayı iyice çırpın. yufkanın üzerine fırça yardımıyla 1,5 çorba kaşığı sürün. . 1,5 - 2 kepçe iç harcı yayın ve yufkayı rulo yapın resimlerde görüldüğü gibi daire şeklinde yaptım siz istediğini şekilde dizin. Kalan karışımın içine yumurta sarısını ekleyin ve hazırladığınız böreğin üzerine sürün. Böreği pişirmeden önce dilimledim. Dolapta 4-5 saat beklettikten sonra pişirirseniz daha güzel oluyor. Sıcak servis yapınız afiyet olsun


 Allah Allah zavallıcıklar, ne işleri var burada; güneş yok, ışık eh, çerçeveler düştü düşecek,  her yer duvar, fiziksel ortam ne kadar rahatsız edici, çöp depolama alanı mı burası, ne yapıyor içeride üç tane hatun?  Biraz dikkatlice bakayım hele? Oooo hesap kitap, para-pul, hep sarı hep sarı ne ki bu sarı...... der gibi nasıl da meraklı ve acıyan gözlerle bakıyor değil mi?




Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder