Sayfalar

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Mısır ekmeği (fırında ve tavada)



Slm,

uzun zamandır eklemeyi unutuyorum bugüne nasipmiş. Çeken güzel olunca resimler de güzel oluyor haliyle o kadar zahmet etmiş ki hepsini yayınlıyorum.

Malzeme:

Göz kararı yaptığım için ölçü almamışım.

Mısır unu (ortalama 1 kg)
1 su bardağı (tam dolu olmayabilir) buğday unu
Maya
Tuz,  su

güzelce yoğurun, hamurunuz ne sert ne de sulu olmamalı. 
Mayalandıktan sonra fırında üzeri nar gibi kızarana dek 220  derece civarında pişiriyorum.
Tavada yapmak için; mayalanan hamurdan tavanızın ebatına göre 1 - 1,5 cm civarı kalınlığında olacak şekilde hamur ekleyip iki tarafını da kısık ateşte pişirin (kalın olursa çiğ, ince olursa kuru olur). Kısık ateşte biraz zamanınızı alabilir ama değer. Mısır ekmeğini sıcak seviyorum ama özellekli tavada yapılan ekmeği taze iken tüketmenizi öneririm. Soğuduktan sonra eski lezzeti olmuyor.
Hamsi kızartması veya yoğurt veya pirinçli veya sıcakken tereyağı ile veya...... enfessss.
Afiyet olsun.















Sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder