Sayfalar

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Tavada sulu patatesli börek

Slm,

Kolay su böreği tarifini neden bu şekilde de olmasın diye denedim ve gayet güzel bir lezzet ortaya çıktı. Deneyiniz. Özellikle bekar hayatı yaşayıp evinde fırını olmayanlar ve öğrenciler  mutlaka listenizde olsun bu pişirme yöntemi, fırını olanlar için ise tavadaki böreğin de ayrı bir lezzeti olduğunu tadacak ve vazgeçemeyeceksiniz. (biraz iddialı mı oldu bu cümle? deneyin kararınızı verin)




 Suyu böreğinizin üzerini geçecek şekilde ekleyin ve 2 dk bekletin.









Malzemeler:


2 yufka
3-4 orta boy patates
1 soğan
1 domates
karabiber
tuz
acı pul biber
Sıvıyağ
Tereyağ (1 yemek kaşığı tercihen)
Yufkanın üzerine çıkacak kadar su

(bu tarifi peynirle de deneyebilirsiniz)

Yapılışı:
İç harcı: (iç harcı çiğden de yapabilirsiniz ben kavurmayı tercih ettim) Soğanı karamelize edin ve rendelediğiniz patatesleri ve ince ince dilimlediğiniz domatesi ekleyin.Yaklaşık 5 dk kavurun baharatlarını ekleyerek soğumaya bırakın.
Yufkaları ikiye bölün ve sıvıyağı sürün, hazırladığınız iç harcı yufkanın her tarafına serpistirin ve rulo yaparak katlayın. Tavanıza yerleştirin, bu şekilde yufkaları hazırladıktan sonra tavada hazırlamış olduğunuz böreğin üzerini geçecek şekilde su ekleyin yaklaşık 2 dk bekletin ve suyu süzün, dikkat edin suyu çok iyi süzmeniz gerekiyor. Daha sonra tereyağ veya sıvıyağ ile her iki yüzünü kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 35 dk sonra nefis böreğiniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder