Sayfalar

9 Temmuz 2015 Perşembe

Gürcü Tatlısı

Slm,

deneyiniz, güzel oluyor.

Malzemeler:

4 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz (ceviz+fındık kullandım, tercihen rondodan incecik geçirebilirsiniz)
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbeti İçin:

(şerbet soğuk olacak)
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3-4 limon damlası

Yapılışı:

Şerbet: Su ve şekeri karıştırın ve kaynadıktan sonra 5-8 dk kaynatmaya devam edin altını kapatınca limonu ekleyin.
Hamur: Yumurtaları köpürene dek çırpın, yağı, unu, cevizi sırayla ekleyin ve iyice çırpmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve mikserin düşük ayarında ya da kaşıkla çırpın. 175 derecede üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan 1-2 dk sonra kek hamuru sıcak şerbet soğuk ekleyin.  Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz  Afiyet olsun






Sevgiyle kalın.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder