Sayfalar

18 Aralık 2014 Perşembe

Pırasalı börek

Selam,

Güzel bir börek, denemenizi tavsiye ederim. Bazı malzemelerin ölçülerini yazmayı unutmuşum o nedenle ortalama bir miktar yazacağım.

Malzemeler:

İç malzeme:

4-5 ad yufka
1 kg pırasa
1 orta boy havuç
Soğan
Sıvıyağ
Üzeri için çörekotu, haşhaş vb.




Yufka için:
1 yumurta (1/2 sarısı üzerine)
1 su bardağı süt /yoğurt (1/2 yufkaya 1,5-2 yemek kaşığı olacak şekilde)
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Havucu rendeleyin, pırasaları ince ince doğrayın. Soğan da pırasagillerden ama daha lezzetli olduğunu düşünerek bu tarifimde de ayrıca kullanıyorum. Soğan karamelize olduktan  sonra  pırasa ve havucu ekleyin ve tüm malzemeleri 2-3 dk harmanlayın.

Yufkayı ikiye bölün hazırladığınız sütlü/yoğurtlu harçtan 1,5-2 çorba kaşığı sürün. 1 yufkanın yarısına dolu dolu 1 tahta kaşığı pırasalı harcı, tüm yufka yüzeyine dağıtın ve rulo yapın. İster gül böreği şeklinde yapın, isterseniz tüm tepsiye tek rulo yapın bu işlem bittikten sonra tüm yüzeye artan harcı yayın. (artan harca yumurta sarısını ekleyip iyice çırpın. Yumurta sarısını unutmayın, aksi takdirde üzeri güzel kızarmayabilir).  Üzerine çörekotu, haşhaş vb ekleyin.
Pişirdikten sonra resim çekmeyi unutmuşum.
Bu böreğin pırasalı olduğu çoğunlukla anlaşılmıyor. Özellikle erkekler ve çocuklar pırasa sevmezler ama bu tarifle onları kandırabilirsiniz. Afiyet olsun..




















                                      
Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder