Sayfalar

12 Ekim 2018 Cuma

Sebiha Teyze'den Hıtap



Slm,

Sebiha Teyzimin ellerine sağlık enfes bi tarif.

Hamuru için: Un, tuz, birkaç damla sirke (maya yok) hamuru ne kadar erken yoğurursanız (örneğin bir gün önceden) o kadar güzel oluyormuş. Akşama yapacaksanız en geç mutlaka sabah yoğurun daha iyi açılıp daha leziz oluyor dedi.
İç malzemesi: Yeşil soğanı ince ince doğrayıp üzerine isot ekleyin. Yağı kızdırıp üzerine boşaltın. Lor peyniri, çok az tuz,1  çay kaşığı  karabiber ve maydanoz ekleyerek içi hazırlayın. Kıymalı da hazırlayabilirsiniz ama tarifini almayı unutmuşum.
Hamuru resimde gördüğünüz büyüklükte top yapıp kalın olmayacak şekilde açın içine harcını ekleyip yağsız tavada kısık ateşte pişirin. Soğumaması için beze sarın. Afiyetle sıcak tüketin. Çok güzel bir tarif denemenizi öneririm.


                                                


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder