Sayfalar

30 Mart 2016 Çarşamba

Çörekotlu zeytinli zencefilli grisini

Slm,

Grisini yaptim. Ayni hamurla ekmek de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardaği zeytin
1/2 su bardagi çorekotu
İnstant maya(1 tatlı kaşığı civarı)
1 çay kasiği zencefil
Tuz
Un
Su
Üzeri icin yumurta sarisi

Yapilisi:

Zeytin haric tum malzemeleri puruzsuz bir hamur elde edene dek yoğurun. Zeytinin çekirdeğini çikarip ince ince doğrayin ve hamurla iyice karın. Kulak memesi yumuşakliginda bir hamurunuz olacak. Ceviz buyuklugunde kopardiginiz parçaları şerit yapiniz. Hazirladiğiniz şeritlerin istediginiz ebatta kesiniz, hamurun mayalanip kabaracagini unutmayin, keserken bunu göz önünde bulundurun. Genis araliklarla tepsiye dizin ki mayalaninca yapismasinlar. Uzerine yumurta sarisi surup mayalanmasi icin ortalama 45 dk dinlendirin. 190 derecede uzeri kizarana dek pisiriniz. Besleyici, lezzetli, gevrek bir grisininiz olacak. Afiyet olsun
Sevgiyle kalin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder