Sayfalar

29 Ocak 2015 Perşembe

Kadayıflı Muhallebi

Slm,

Sevgili Selvihan yapmış ve işe getirmişti pek beğendik.
Ben de  tarif bekleyenleri daha fazla hayal kırıklığına uğratmadan fırsattan istifade edip hemen fotoğrafını çektim ve paylaşma onayını aldım. Çok güzel, içinizi baymayan,  hafif bir tatlı. Denemenizi şiddetle öneririm.


Güzel aynasını eklemesem olmazdı.


Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 vanilya
1 paket krem şanti

Taban ve üzeri için:
250 gr civarı tel kadayıf
1 su bardağı civadı ceviz
3 kaşık şeker
2 kaşık tereyağı



Yapılışı: Süt, şeker, un, nişastayı ekleyerek ve sürekli karıştırarak  muhallebiyi yapın. Ocağı kapattıktan sonra vanilya ekleyin yaklaşık 5 dk sonra krem şantiyi ekleyerek muhallebiyi mikserde çırpın.
Tereyağını eriterek kadayıfı hafif pembeleşinceye dek kavurun, pembeleşince ceviz ve şekeri ekleyin ve yaklaşık 5 dk civarı kavurmaya devam edin. Kadayıfın bir kısmını borcamın altına yayın (yarısından azı). Muhallebiyi ekleyin ve üzerine kalan kadayıfı ekleyin. Akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.  Afiyet olsun

sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder