Bu tarifin adı farklı çağrışımlar getiriyor aklıma. Sanki oltamı almışım
da balık avlıyorum gibi. Denemenizi şiddetle öneriyorum
Meryem’den. Pratik ev yemekleri sitesinden yapmış. Tek kişilik kaselerde
yapmıştı ve sunumuda çok şıktı, tadı da enfesti. Tarifi de kendisi yazdı ben paylaşıyorum. Tsk
Malzemeler:
500 gr. but veya göğüs kuşbaşı tavuk 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 silme yemek kaşığı domates veya biber salçası sıvıyağ pulbiber, karabiber, köri, az kekik, tuz. Püresi için: 3 adet patates 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 çay bardağı süt 1 silme çay kaşığı karabiber ve tuz. Üzerine: kaşar rendesi Yapılışı: Patatesleri haşla, tereyağı ve süt ile iyice ez, karabiber ve tuz ekle minik güveç kaplara paylaştır.
Tavuk sote için, tavuk etlerini sıvıyağı
kızdırdığın tavada sotele, ince doğranmış soğanı ilave ederek karıştır, rengi
dönünce dilimlenmiş kırmızı biber ve sarımsakları da ekle birkaç dk daha
kavur. Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave
et. Patateslerin üzerine paylaştır, kaşar rendesi serp, 180 derecede üzeri
kızarana kadar pişir.
|
Afiyet olsun sevgiyle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder