Malzemeler:
2 su bardağı şeker
1 paket + 1 yemek kaşığı kakao (siz göz kararı da ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 paket süt
2 paket kakaolu kremşanti
3 yumurta
alabildiği kadar un
2 hobby çikolata
Yapılışı:
Yarım bardaktan biraz fazla süt ile kremşanti hazırlanır, çikolatalar bozluğa konur.
Şeker, kakao, vanilya karıştırılır. 3 su bardağı süt eklenir ve karıştırılır (harçtan 1 kase veya 1 su bardağından fazla karışım ayrılır, üzerine koymak için) ayırma işlemi sonrası kalan harca sıvıyağ, yumurta ilave edilip iyice karıştırılır ve en son un ile karıştırdığınız kabartma tozu da eklenir ve yoğrulur. Elde edilen karışım tepsiye dizilerek fırına verilir ve piştikten onra soğutulur ve her tarafı delinir. Ayrılan harç kekin üstüne dökülüp yayılır. Üzerine kremşanti sürülür ve buzluktan çıkarılan çikolatalar rendelenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder