“Bu nasıl bi isim öyle, asla yemem” diyesi geliyor
insanın dimi? Tabi siz resimleri de gördüğünüz için “yok canım, çok güzel
görünüyor” diyeceksiniz. Öyleler evet, lezzeti de öyle güzel. denenmemiş hiçbir tarifi sizlerle paylaşmıyorum, yapıyorum veya yiyorum,
beğenirsem paylaşıyorum. Güzel bir poğaça paylaşıyorum bugün sizlerle.
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 tane yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta
Aldığı kadar un
İç harcı: Peynir, maydanoz(veya damak lezzetinize göre
siz belirleyin)
Üzerine, susam, çörekotu, haşhaş vb./veya sade
Yapılışı:
Ilık suyun içine maya ve şeker konulur. Maya kabarınca
yoğurma kabının içine süt dökülüp, su+maya+şeker karışımı eklenir. Sıvıyağ ve
tuz da konularak un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur
12 parçaya bölünür, 6 parça merdane ile açılır, aralarına eritilmeden margarin
sürülür ve hepsi beraber açılır. Hamur üçgenler halinde kesilir, üçgenin kalın
kısmına iç harcı koyulur ve sarılır. Diğer 6 parça da aynı şekilde hazırlanır
ve 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir. Hamur mayalandıktan (kabarır)
sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir ve üzeri kızarıncaya dek
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder