yöresel yemeklerde biraz-cık beceriksizim. Size eklediklerim ya ablamdan aşırdıklarım ya da bende birilerinin yaptıkları.
Size malesef ölçü veremeyeceğim. Göz kararı yapılmış, o nedenle yazdığım ölçüler net değil tahminidir.
Taze fasulye (ortalama 1 kg)
Pirinç +(yarı yarıya bulgur da ekleyebilirsiniz) 1 su bardağından az
2 orta boy patates
soğan
acı biber
iç yağ (az)
tereyağ
zeytinyağ
Yapılışı:
Resimde görüldüğü gibi fasulyeleri temizledikten sonra doğrayınız. Kaynayan suya fasulye + pirinci ekleyiniz. (burada önce fasulyeyi ekleyip bir taşım kaynayınca pirinci eklemek gibi bir durum söz konusu olabilir). Pişince süzün.
Bir tencerede tereyağ, zeytinyağ, iç yağ, soğan, acı biberi kavurun ve süzdüğünüz fasulyeyi ekleyerek güzelce kavurun. Sıcak servis yapın afiyet olsun
Not: Ben aynı malzemeye + bol kekik + sarmsak ekleyerek ve az su ile süzmeden de yapıyorum (pişdikten sonra susuz kalacak şekilde) her ikisi de lezzetli oluyor.
Sevgiyle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder