Çok hafif çok leziz ayrıca yapması da bi o kadar kolay bir tarif. Mutlaka deneyin, büyük-küçük herkesin beğeneceğini düşünüyorum. Hatta tiramisu sevmeyenler bu tarifi yapsın fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum.
Taşın üzerine oturmuşsunuz ve çay-kahvenizi yudumlarken tiramisu keyfinize bu manzaranın eşlik ettiğini düşünün...... siz yine de düşünün..
Malzemeler:
1 pandispanya (hazır)
Pandispanyanın üzeri için:
1 su bardağı + 1 su bardağından 1cm fazla süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
soğuk olacak
Muhallebi:
3 fincan un
3 fincan şeker
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 paket labne
üzerine kakao
Muhallebinin yapılışı: Fincanınız büyükse ölçünüz 2 fincan olsun. Labne hariç tüm karışımı pişir ve altını kapattıktan sonra iyice çırp, tomurcuk kalmasın(gerekirse mikser kullan). Muhallebinin altını kapattıktan sonra labneyi ekle ve tekrar iyice karıştır . Kekin üzerine sürmeden önce muhallebi ılık olacak.
Yapılışı: Pandispanyanın tabanını süt+şeker+nescafe karışımının yarısı ile ıslatın üzerine muhallebiyi yayın. 2.pandispanyayı üzerine yerleştirin ve kalan muhallebiyi üzerine yayın. Muhallebinin üzerine kakao eleyin. Bu şekilde 2 kat pandispanya, 2 kat muhallebiden oluşan tiramisunuz hazır olacak. Buzdolabında 1 gün bekletirseniz daha leziz olur. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder