Slm,
Daha önce evde yaptığım erişteyi sizlerle paylaşmıştım. http://aynurunaynasi.blogspot.com/2013/09/mor-havuclu-eriste-tarifi.html ve http://aynurunaynasi.blogspot.com/2013/09/havuclu-eriste-turuncu.html sizlerle paylaşmıştım.
Malzeme:
2 su bardağı erişte (mor ve turuncu karışık)
3,5 su bardağı su (su oranı erişteye göre değişiyor)
Tereyağ
Zeytinyağ (sızma)
Tuz
Yapılışı: Tereyağ ve zeytiyağda turuncu havuçla yaptığım eriştenin 1/2 bardağını rengi dönene dek kavurdum. Artak erişte + mor erişteyi de ekleyerek 30 saniye gibi kısa bir süre daha kavurdum ve sıcak suyunu ilave ettim. Ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşe aldım.
Lezzeti çok güzel oluyor. Siz de değişik sebzeli erişteleri deneyin derim ama kendiniz yapın.
afiyet olsun
Sevgiyle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder