Slm,
Tarifi unutmamak için arşivime ekleyeyim dedim. Normalde kavrulmuş kırmızı veya beyaz et + kaşar peyniri ile yapardım o da güzel oluyor bu tarifi unutabilirim diye ekleme gereği duydum. Harcının içinde sebze de olduğu için daha hafif ve güzel bir tat çıktı ortaya.
Malzemeler:
Hamuru için (göz kararı):
Un, tuz, şeker (1 çorba kaşığı gibi), su/süt, maya, (olmasa da olur yarım çay bardağı gibi sıvıyağ ayrıca sütün kaymağını da ekledim)
İç Harcı:
2 parça tavuk göğsü
1 orta boy soğan
2 ad kırmızı biber
3 su bardağı (civarı) rendelenmiş kaşar peyniri
1 - 2 orta boy domates (tercihen)
3-4 ad yeşil biber
karabiber, tuz, sıvıyağ
Kekik (tercihen)
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı: Hamuru yoğurup 30-40 dk mayalanmaya bırakın.
İç Harcı: Tavuk göğsüne suyunu çekince çok ince doğradığım soğanı ekledim 3-4 dk sonra domatesi ekledikten sonra 1 dk gibi sonra önce kırmızı sonra yeşil biberleri ekledim tahmini 2 dk sonra baharatları ekleyip ocağı kapattım. Hamuru açıp az kaşar ekleyip üstüne harcı ekledim. Harcın üstüne de az kaşar ekleyip (harcın dağılmasını engeller diye düşündüm) yumurta sarısını sürüp ısıtılmış fırına 190-200 derecede 12-15 dk gibi pişirdim. Pideye şekil vermede pek marifetli olamasam da lezzeti güzel oldu ellerime sağlık :)
Afiyet olsun sağlıcakla kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder