Malzemeler (malzemeler göz kararı)
1 ortadan biraz iri pancar (resimde görünen her bir pancardan birer salata yapıldı)
Üzerini süslemek için maydanoz vs veya fındık, ceviz vs
Sos için:
2-3 diş sarımsak
1 kase sulu olmayan yoğurt
Yapılışı:
Pancarı soyularak rendele. Zeytinyağında harlı ateşte dişe gelecek şekilde kavur (tahmini 3-4 dk), tuz ekle ve ocağı kapat, soğumaya bırak. Sarımsağı iyice ez ve yoğurtla karıştır. Pancarı yayvan bir kaba al ve üzerine sarımsaklı yoğurtla kapla üzerini süsle
Kavururken ocağın en küçük gözünde kavurmaya çalıştım ve su bıraktı, sulu bir salata oldu ve pek hoş olmadı. Bu salatanın püf noktasını orta gözde harlı ateşte diriliği gitmeyecek kadar (2-3 dk) kavurmak diyebilirim.
Afiyet olsun
Aşağıdaki çiçeği ilk defa gördüm bir parkta. Çınara benzer bir ağacın çiçekleri pek güzellerdi...
Afiyet olsun.... Sevgiyle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder