Slm,
kışın vazgeçilmezlerimden.
Malzemler:
1 kg kabak
1,5 çay bardağı şeker
Çay kaşığının ucu tuz
Üzeri için kavrulmuş, çekilmiş fındık/veya tahin
Yapılışı: Dilimlediğim kabaklar üst üste gelmesin diye geniş tencere kullanıyorum. Şekeri tüm dilimlerin üzerine gelecek şekilde serpiştirip 1 gece buzdolabında bekletiyorum. Ertesi gün şeker tamamen erimiş oluyor. Kaynamaya başladıktan sonra altını azıcık kısıyorum (tam değil) ve yaklaşık 15 dakika sonra iri dilimleri ters çeviriyorum. Yaklaşık 5 dakika sonra tencerenin kapağını alıyorum (fazla suyunun buharlaşması için). Kaynarken göz göz olmaya başlıyor(reçeldeki gibi), bir süre bu şekilde kaynatıyorum. Toplam 30 dakika kaynadıktan(tüm pişirme süreci) sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika civarı pişirip alıyorum.
Sevgiyle kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder