Bir yöresel yemek tarifi daha ekliyorum. Bunu kendi ellerimle yaptım. Resimlere dikkat ediniz, haşlamayı suda yapmadım. Daha önce sizlere tanıtmış olduğum haşlama aparatı ile buharda yaptım. Bu kızartmayı biz kahvaltıda da seviyoruz o nedenli kahvaltı grubuna da dahil ettim.
Malzemeler:
Göz kararı yazacağım.
Taze fasulye (körpe) 1 kg civarı
Mısır unu (yarım çay bardağı gibi)
Zeytinyağ (sızma kullanıyorum)
Az tereyağ
Soğan
Tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayıp, soğanı doğrayıp haşlayınız(önceden soğanı kızartırken ekliyordum ancak bu şekilde daha lezzetli oluyor). Suda haşlarsanız süzdükten sonra mısır ununa bulayınız. (Fasulyeleri boylamasına 2'ye ayırınız). Zeytinyağ ve tereyağla kızartınız. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun
Şanslıyım fasulyeler Giresun'dan.
O gün balkonumdaki maydanozları da sökmüştüm. Ekledim. Yanlış anlaşılmasın kızartmaya eklemiyoruz.
Alt resimde Giresun fasulyesini görüyorsunuz ancak galiba 2 adet farklı fasulye eklemişim.
Önceden soğanı haşlarken koymazdım şimdi soğan ve fasulyeyi birlikte haşlıyorum.
Servisten önceki durum budur. Siz kızartmadan önce fasulyeleri boylamasına parçalamayı unutmayın. İşin piri olanlar öyle söylediler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder